Az újonc Tukszár Zsófia sikere

Tukszár Zsófia

Tukszár Zsófia

Újszászon találkoztak az utánpótláskorú lábtollazók, az őszi-téli versenyidőszak nyitányán szombaton, a gyermek-serdülő országos rangsoroló kupán. Az év legnehezebb korosztályos versenyén 5 egyesület 69 versenyzője indult, köztük a Zemplén SE játékosai, akik 1 ezüst és 6 bronzérmet szereztek.

A versenyen két korosztály játékosai mérkőztek meg mind a hét versenyszámban. Csapatversennyel indítottak a játékosok, majd a vegyes páros, azt követően a páros, és legvégül az egyéni zárta a napot.
Legeredményesebben a ZSE újonca Tukszár Zsófia szerepelt, aki a gyermek leány egyéniben második helyen végzett. A főtábla legutolsó helyén kezdett, majd meglepetésre az első kiemelt újszászi favorit Ézsiás Fannit búcsúztatta. A döntőben azonban nem bírt a rutinos ellenfelével Turza Beatrixal. Emellett társaival, Balogh Eszterrel és Bencsik Martinnal összesen két alkalommal állhattak a dobogó harmadik fokára (serdülő fiú csapat, serdülő leány páros). Eszter és Martin mindketten 3-3 bronzéremmel, zárták a tornát a serdülők mezőnyében. Rajtuk kívül még Tolna Gergely és Tolnai Mihály szereztek bronzérmet a gyermek fiú párosok közt.