Balatoni orvhalászat és állatkínzás

Tiltott eszközzel, engedély nélkül halászott egy balatonszárszói férfi, de nem sokáig örülhetett a zsákmánynak.

orv2A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. február 22-én 5 óra körüli időben egy balatonszárszói ingatlan előtti vízterületen egy helyi férfi egy 80 méter hosszú, 1,2 méter magas tükörhálóval halat fogott. Az engedély nélküli halászat alkalmával 47 darab keszeget és kárászt, 2 darab pontyot, 2 darab csukát és 1 darab süllőt fogott ki és tulajdonított el. A férfi tettét egy helyi halőr észlelte, aki ezt követően azonnal értesítette a rendőröket.

A vízirendőrök rövid időn belül otthonában elfogták a 33 éves helyi lakost, ahol megállapították, hogy a férfi által a halfogásra használt halászháló tiltott halászati eszköznek, úgynevezett. „nyakzó” hálónak minősül, amely alkalmas volt arra, hogy a halaknak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza. Az egyenruhások megtalálták a kifogott halakat és a halászathoz használt hálót is, melyeket az eljárás keretében lefoglaltak.

Sz. László Gyulát a rendőrök elfogták és előállították a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságra, ahol – szabadlábon hagyása mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. (police.hu)