Bántalmazta gyermekeit – vádemelés a vége

Egy zalai szociális intézmény vezetője tett feljelentést még 2012 decemberében egy hahóti nő és zalaegerszegi férje ellen, akik nem működtek együtt a családgondozóval, ezzel veszélyeztették két kiskorú gyermekük testi és lelki épségét.

Az eljárás során a zalai rendőrök megállapították, hogy az apa állandó agresszív viselkedésével, illetve azzal, hogy a feleségét és a gyermekeit bántalmazza, veszélyezteti a két kiskorú gyermek lelki, érzelmi és értelmi fejlődését. Az anya többször is megígérte a családsegítőknek, hogy szakít férjével és az apát nem engedi a gyerekek közelébe, azonban ennek nem tett eleget. A rendőrök mindkét szülőt gyanúsítottként hallgatták ki kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az apa azzal védekezett, hogy gyermekeit nevelési célzattal, fegyelmezési szándékkal bántalmazta.

A kiterjedt nyomozás során azt is kiderítették a nyomozók, hogy az anyának nem volt reális lehetősége arra, – mivel jogerős bírói ítélet az apa szülői felügyeletét nem korlátozta vagy szüntette meg – hogy a gyermekek és az apa kapcsolatát megváltoztassa, ezért az anya ellen a nyomozást megszüntették.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az 58 éves zalaegerszegi F. Sándor ellen két rendbeli,  kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.