Belvárosi közlekedés a rekonstrukció alatt – egy életre való ötlet

Az utóbbi hónapokban többször foglalkozott a kanizsai sajtó a belváros rekonstrukciójának második ütemével, annak részleteivel.

bele2De a tájékoztatások mindeddig nem nagyon szóltak arról, hogy ősztől – amikor a munka nagyja igazából elkezdődik – miként változik meg, ha csak átmenetileg is, a városban a közlekedés rendje. Csak az tudható, hogy a kivitelezésre szánt közel egy év során is részben használható lesz majd a Fő út, de például a Múzeum tér megközelíthetőségéről, az ott élők, dolgozók jármű használatáról még nem nagyon hallani részleteket. Ezért is érdekes az az elképzelés, melyről ugyan döntés még nincs, de mely „benne van a levegőben”. Ennek lényege, hogy a Múzeum tér és a Rozgonyi utca között létrejönne egy új átjáró, mégpedig részben a Sugár – Rozgonyi sarkon lévő Blumenschein-palota udvara, részben pedig az egykor a Múzeum teret a Sugár úttal összekötő átjáróhoz vezető út igénybevételével.

beleA ház udvarát az elmúlt hónapokban már „kitakarították”, azaz lebontották az ott lévő garázsokat, s a területet kerítéssel le is választották. A Múzeum tér és a Rozgonyi út ilyen módon történő összekötését hivatalosan senki nem erősítette meg, tehát lehet, hogy nem több kósza ötletnél. De nem rossz ötlet.