Hétfőtől gázvezeték rekonstrukció miatt forgalomkorlátozás a Múzeum téren

Az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. annak érdekében, hogy gázelosztó hálózatának műszaki-biztonsági színvonalát megőrizze, a meghibásodásokat, üzemzavarokat megelőzze, folyamatosan karban tartja, korszerűsíti vezetékhálózatát. Ennek a folyamatos, tervezett rekonstrukciós sorozatnak a részeként kerül sor a Múzeum téren a kisnyomású gázvezeték cseréjére. A beruházás június 6-án, hétfőn indul, és várhatóan 30 napos ütemben valósul meg, több mint 15 millió forint értékben.

képA munkálatok ideje alatt 30 km/h–s sebesség korlátozás lesz érvényben a Múzeum tér teljes területén. A forgalmi rend változása leginkább a Múzeum tér 3-4-5 szám előtti útszakaszt érinti, mert az építendő gázvezeték nyomvonal a burkolat tengelyében halad, így ez a szakasz mindkét irányból le lesz zárva.

A Fő utca és a Múzeum tér csomópontja után a Múzeum tér irányában a jobb oldalon lévő parkolóknál a kétirányú forgalom biztosítása miatt a parkolást és megállást ideiglenesen megtiltják. Az Ügyészség épülete a munkálatok ideje alatt is megközelíthető lesz, az ingatlanhoz a célforgalmat nagy teherbírású vaslapok kihelyezésével biztosítják a szakemberek. Az út csatlakozások, kapubejárók forgalmát a munkagödrök ideiglenes visszatöltésével, vagy nagy teherbírású vaslapok kihelyezésével oldják meg.

A munkálatok ideje alatt biztosított lesz a földgáz-szolgáltatás. Mindössze az ún. átkötés idejére – ami néhány órás időintervallumot jelent – szünetel majd a földgáz-szolgáltatás az érintett ingatlanok esetében. Ennek időpontjáról az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak majd.

Az E.ON kéri a lakosság támogatását, türelmét a rekonstrukciós munkálatok kapcsán. Arra törekednek, hogy a munkálatokkal járó átmeneti kellemetlenségeket az elérhető minimálisra szorítsák.