Bírod a meleget? – Ma se maradj otthon!

pünkösdölőKendlimajorban – Kisrécse és Sárszeg között félúton – ma kicsik és nagyok egyaránt kellemesen szórakozhatnak.

A Ludvig Művésztelepen ma nyílt nap van, azaz egész fogadják azokat, akik kíváncsiak arra, hogy a hol tartanak alkotásaikkal a művésztelep félidejében a meghívott képzőművészek.

A szomszédos, az alig 100 méterre lévő Czinki Nosztalgiaudvarban Pünkösd hétfői vigasságot rendeznek. Délután 3 órakor Németh Ferenc hegedűművész kezdi a programot, majd az Újudvari Népdalkör és Lakatosné Onodi Erzsébet citerás lép a közönség elé. Őket 5 órakor Kócza Attila néptáncbemutatója követi, 6 órától pedig a Tüttő János Nótakör lép fel. A rendezvényt este a Bojtár Népzenei Együttes zárja. Közben folyamatos a fazekas és kézműves bemutató, s fogadja a vendégeket az állatsimogató is. Ha este visszalátogatnak a szomszédba, a Ludvig Művésztelepre, ott 19 órától megnézhetik a nyílt nap zárásaként Pindroch Csaba és Verebes Linda színművészek előadását.

hajdúBenn a városban, a Felsőtemplomban ugyancsak 19 órakor kezdődik a Hajdu Sándor Emlékkoncert, melyet a télen elhunyt zeneszerző, karnagy tiszteletére szerveznek abból az alkalomból, hogy a művész június 5-én lett volna 75 éves. Nagykanizsa Város Vegyeskara, a Strém Kálmán Ifjúsági Vonószenekar, a Zalaegerszegi Városi Vegyeskar, a Happy Singers Quartett, valamint a Hajdu Sándor Barátai Emlékzenekar közös koncertjén Hajdu Sándor művei csendülnek majd fel.