Kilenc ország harmincegy képzőművésze a Ludvig Nemzetközi Művésztelepen

  A vasárnap kezdődő és két hétig tartó alkotótáborban ezúttal a magyarok mellett nyugat- és kelet-európai festőművészek, szobrászok és keramikusok érkeznek a Nagyrécsén található művésztelepre, a legtávolabbról Rani Rekha indiai képzőművészt várják – mondta el keddi nagykanizsai sajtótájékoztatóján Ludvig Zoltán festőművész és felesége, Ludvig Klára.

Az alkotók között akad olyan olasz művész, aki öreg bejárati ajtókon örökít meg életképeket, egy bolgár alkotó hazájában romos házakat képzőművészeti alkotásként újít fel, honfitársa pedig tíz négyzetméteresnél is nagyobb táblaképeket állít ki nagyobb nyilvános terekben.

4921561_329148_zoltan_ludvig_janos_simon_03    Mint Ludvig Zoltán hozzátette: a művésztelep hagyományosan mindvégig nyitott, bárki által látogatható, s a két hét során más művészeti programok is várják az érdeklődőket.

Június 6-án Kotnyek István nagykanizsai képzőművész vetít filmjeiből, a következő két napban pedig az egri Pince Színház Társulat művészei improvizációs és zenés retró darabot mutatnak be. A két hét alatt elkészülő száznál is több alkotásból a zárókiállítást június 14-én nyitják meg Kendlimajorban.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a debreceni Sesztina Galériában szerda este nyílik meg a nemrég elhunyt Fischer György zalaegerszegi szobrászművész és Ludvig Zoltán közös tárlata. A Ketten az Univerzumból címet viselő kiállítás egy ugyanitt rendezett, évekkel korábbi tárlat felújítása, emléket is állítva ezzel Fischer György művészetének.