BLG – jubileumi programok a Város Napján

A Város Napjának minden évben fontos szereplői a kanizsai diákok. A Batthyány Gimnáziumban erre a napra több olyan programot is előkészítettek, mely a 250 éves kanizsai gimnáziumi oktatást köszönti.

gadányiPénteken délelőtt az iskola öregdiákja, a murakeresztúri születésű Prof. dr. Gadányi Károly a szombathelyi tanárképzés jeles képviselője, volt vezetője, a délszláv nyelvek tudományos szintű ismerője, oktatója a Batthyánys Mindentudás Szabadegyeteme keretén belül találkozott az iskola mai diákjaival.

 

 

 

futásA batthyányis diákok több sportos „őrült futamot” is indítottak az ünnep tiszteletére. Valamennyi közös jellemzője, hogy főszerepet kapott benne a 250-es szám. Az iskola udvarán lévő „stadiont” 250-szer futották körbe a váltók, a röplabdázók 250 percet játszottak, a kosarasok célja a 250 pont begyűjtése volt.

 

 

 

 

 

 

 

kezdőrúgásA jubileum alkalmából átalakult, egy órával bővült idén az egyébként már komoly városnapi hagyománnyal bíró 24 órás, maratoni foci is. Pénteken 11 órakor indult útjára a labda, s az idei meccs szombaton délig, azaz 25 óráig tart. A kezdőrúgást a gimnázium volt diákja-tanára, Dénes Sándor és Dr. Gadányi Károly végezte el. (Még több fotó a programokról itt található: https://www.facebook.com/pages/Batthy%C3%A1ny-Lajos-Gimn%C3%A1zium-hivatalos-oldal/198250450202916?fref=ts