Bosszú Nagykanizsán – A szórakozóhelyekről kitiltottak megpróbálták felgyújtani a sörözőt

Egy 2008 évben megnyitott nagykanizsai sörözőben a nyitást követő évek során az ügyben érintett személyek terhelt-társaikkal, vagy más személyekkel, változó összetételű társaságban több alkalommal megjelentek, ott ételt-italt fogyasztottak, a fogyasztásáért azonban rendszerint nem fizettek, helyette vagy az ott szórakozó más személyekkel hívatták meg magukat, vagy pedig verekedést provokáltak és fizetés nélkül távoztak. A terheltek magatartása miatt a söröző üzemeltetése ellehetetlenült, ezért 2012-ben be kellett zárni.

A söröző tulajdonosa időközben nyitott egy másik szórakozóhelyet, amelynek látogatását a terhelteknek és barátaiknak megtiltotta. Ők azonban erősen sérelmezték a tulajdonos döntését, egyikük kijelentette, hogy „ezt a szégyent az ő városában nem fogja hagyni”.

Az egyik terhelt 2014. április 12-én telefonon felhívta a sértettet és közölte, hogy amennyiben őt és társaságát nem engedi be, akkor annak nem lesz jó vége, a szórakozóhelyet fel fogja gyújtani. Noha a fenyegetés a sértettben komoly félelmet keltett, a döntését nem változtatta meg.

A négy terhelt két nappal később a későesti órákban egy külföldi rendszámú gépkocsival megjelent a szórakozóhely bejárata előtt, a lépcsőre, a bejáratra benzint és motorolajat locsoltak úgy, hogy a benzin a vendégtérbe is bejutott,-, majd megpróbálták meggyújtani, azonban a sértett tetten érte őket és meghiúsította a cselekményt, a terheltek ezért a helyszínről elmenekültek.

gyujtogatás1-672x227A terhelti társaságot rendbontó magatartásuk miatt kitiltották egy másik nagykanizsai étteremből is, ezért annak a tulajdonosát is megfenyegették, hogy amennyiben továbbra sem engedi be őket az étterembe, akkor fel fogják gyújtani az éttermet és a kocsiját is. Azért, hogy nyomatékot adjanak a fenyegetésüknek, egy alkalommal bántalmazták is, ő azonban fenntartotta a terheltek kiutasítását.

Ilyen előzmények mellett a terheltek a gyújtogatás után néhány perccel megjelentek ezen étteremnél is, és oda mind a négyen bementek. Az étteremben a tulajdonost körülvették, és egyikük ismét megfenyegette, hogy amennyiben nem engedi be őket a szórakozóhelyre, akkor „őt nem érdekli, hogy börtönbe megy vagy meghal, felgyújtja az éttermet és a sértett kocsiját is”. Eközben a helyszínre érkező rendőrök a terhelteket elfogták.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a terheltekkel szemben közveszélyokozás bűntettének kísérlete és zsarolás bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt olvasható dr. Kondákor Ferenc főügyész ma kiadott közleményében.