Fel akartak gyújtani egy nagykanizsai szórakozóhelyet

Őrizetbe vettek a rendőrök Nagykanizsán négy férfit, mert hétfő este fel akartak gyújtani egy szórakozóhelyet – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-vel.

A nagykanizsai férfiak este tíz óra körül egy bár bejáratára és lépcsőjére locsoltak benzint, amikor a szórakozóhely tulajdonosa megzavarta őket. Az elkövetők autóval menekültek el a helyszínről, de a rendőrök alig negyedóra múlva, a bártól pár száz méterre elfogták őket.

gyujtogatás2A gyanúsítottak nem ismerték el a bűncselekmény elkövetését, bár autójukban több benzines műanyag palackot is találtak. Az adatgyűjtés során az is kiderült, hogy a négy férfi közül kettő két nappal korábban egy szintén nagykanizsai vendéglátóhely tulajdonosát megfenyegette. Neki azt mondták, hogy felgyújtják az éttermét és a kocsiját is, mert egy korábbi nézeteltérés miatt kitiltotta őket onnan.

A rendőrség csoportosan elkövetett közveszélyokozás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 40 éves O. Imre, O. István és S. István, valamint a 31 éves S. Martin István ellen. Az elfogottak közül S. István és S. Martin István megalapozottan gyanúsítható zaklatás, a legfiatalabb pedig könnyű testi sértés elkövetésével is.

A nyomozók mind a négy gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.