Családi nap a Péterfyben

Évtizedes hagyomány a Péterfy Iskolában, hogy az alsósok a tanév végén néhány napot a Csónakázó tónál, a „Zöldtáborban” töltenek.

bele2Amellett, hogy a természetben tartott „tanóráknak” központi eleme a tó környezetének, a víz, az erdő életközösségeinek megismerése, a szervező pedagógusok rendszeresen kitalálnak egy-egy nagy témát, s erre fűzik fel az itt töltött napok eseményeit. Idén a „Régi mesterségek – Nagyszüleink nyomában” címet adták a programoknak, melynek csúcspontja ma volt.

bele1A zöldtábori foglalkozásokra mára meghívták a szülőket is, akik nagyon komolyan vették az előzetes felkérést, s erre az alkalomra elhozták az otthon őrzött, egykori háztartási – ma már inkább díszként, dekorációként szolgáló- használati tárgyakat, s megsütötték a nagymamák receptjei alapján a család kedvenc süteményeit, köztük az igazi különlegességnek számító babtortát. Gyermekeikkel közösen vettek részt az osztályok közötti versengésben, a pünkösdi király megválasztásában, és egy különleges meglepetéssel is szolgáltak. Idén öt éve, hogy a zöldtábor keretén belül a Péterfys Családi Napot első alkalommal megrendezték. A kis jubileumra egy hatalmas tortát hozott a gyerekeknek a szülői munkaközösség.