Katasztrófavédelmi verseny – nagykanizsai diákok az országos döntőn

Kedden eldőlt, hogy mely zalai csapatok jutottak tovább az országos döntőbe a Katasztrófavédelmi Ifjúsági versenyen. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Zala Megye Polgári Védelmi Szövetségének szervezésében tartott versenyen hat általános iskola és öt középiskola négyfős csapata mérte össze tudását, és szép kanizsai siker született.

Ebben az évben, a huszonkettedik alkalommal meghirdetett versenyen tizenegy feladatban versengtek a járások legjobbjai. Elméleti és gyakorlati feladatok megoldásával kellett bizonyítaniuk a gyerekeknek felkészültségüket. A versenyfeladatok között szerepelt: veszélyes anyag felismerése, elsősegélynyújtási ismeretek, iparbiztonsági activity, ár- és belvízvédekezés, tájékozódás sötétben akadálypályán, tűzoltó szakfelszerelések felismerése, hulladékok szelektív válogatása, sugár szerelése gépjárműfecskendőről, térképészeti, polgári védelmi ismeretek, közlekedésbiztonsági feladatok megoldása. A számos összetett feladatra kiválóan felkészült és nagyon lelkes diákok érkeztek, fő célként mindenki a győzelmet az országos fordulóra való kijutást célozta meg. A nagyon szoros és izgalmas versenyben végül eldőlt, hogy melyik csapatok állhatnak fel a dobogóra.

Eredmények:

Általános iskolás kategóriában:

  1. Péterfy Sándor Általános Iskola, Nagykanizsa
  2. Mindszenty József Általános Iskola, Zalaegerszeg
  3. Dr. Szántó Imre Általános Iskola, Alsópáhok

 

Középiskolás kategóriában:

  1. Cserháti Sándor Szakközépiskola, Nagykanizsa
  2. Mindszenty József Gimnázium, Zalaegerszeg
  3. Asbóth Sándor Szakképző Iskola, Keszthely

 

 

 

Az első helyen végzett kanizsai általános- és középiskolás csapatok a hétvégén, Budapesten a Városligetben megrendezésre kerülő országos döntőn bizonyíthatnak.

 

http://zala.katasztrofavedelem.hu/keptar/2/0/1566