Csütörtökön Nagykanizsára látogat Pedro Aguado piarista generális

piaristaPedro Aguado piarista generális április 2-tól 16-ig a piarista rend magyar és romániai tartományába látogat, hogy megismerje a piarista szerzetes közösségek, iskolák, templomok és munkatársaik jelenlegi életét.

Pedro Aguado megválasztása – 2009 óta –folyamatosan látogatja a világban lévő összes piarista tartományt, ezek úgynevezett lelkipásztori célú látogatások.

Ugyanakkor a rendi szabályzat szerint hivatalos, „kánoni vizitációt” is kell végeznie: hatéves megbízatása során legalább mindenhol egyszer látogatást tesz, amikor ellenőriznie kell, hogy a rendházak, az oktatási intézmények és a plébániák működése a rendi és az egyházi előírásoknak megfelelően történik-e. A Generális atya kánoni vizitációját 2012. októberében kezdte meg. 2014 Karácsonyáig tartó világkörüli útja során, négy kontinensen összesen 35 országot látogat meg.

A Generális atya magyarországi tartózkodása során bepillantást nyer a budapesti, gödi, kecskeméti, szegedi, mosonmagyaróvári, nagykanizsai, váci és sátoraljaújhelyi iskolák, a szerzetesi és világi közösségek életébe, míg a határon túl Csíkszeredába és Nagykárolyba látogat. (www.piarista.hu)