A CULEVIT feltalálója Nagykanizsán

kulcsar-gyula-portreKét előadást is tart csütörtökön szülővárosában Dr. Kulcsár Gyula biokémikus, rákkutató, a CULEVIT feltalálója. Délelőtt a Magyar Tudomány Napja alkalmából a Medgyaszay Házban tartandó „Innováció és versenyképesség” című szakmai fórumon vesz részt, délután 4 órától pedig a Halis István Városi Könyvtárban lesz a Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesülete, az Együtt Kiskanizsáért Egyesület és a nagykanizsai Civil Kerekasztal vendége.

Dr. Kulcsár Gyula 1951-ben Nagykanizsán született, és érettségiig – Winkler Lajos Vegyipari Technikumba járt – itt is tanul. Felsőfokú tanulmányait a József Attila Tudományegyetem Természettudományi Karának vegyész szakán végezte, ahol 1979-ben szerzett diplomát.

1979-1981-ig tudományos segédmunkatársként dolgozott a Pécsi Orvostudományi Egyetem Elméleti Központi Laboratóriumának Kémiai Intézetében. 1981-ben átkerült a Biokémiai Intézetbe, ahol 1993-ban nevezték ki adjunktusnak. 2005-től a Culevit Kutatás-Fejlesztési Program tudományos igazgatója.

A PhD fokozatot 1998-ban szerezte meg. 1981-től részt vesz az egyetemen a magyar, 1986-tól pedig az angol nyelvű oktatásban is. Társszerzőként két egyetemi jegyzet készítésében működött közre.