2001-es taxis gyilkosság – a Rendőrség nyomravezetői díj kitűzésével is keresi a gyilkosokat

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki.
Az eddig még ismeretlen tettesek 2001. május 13-án 22 óra 20 perc és 22 óra 50 perc közötti időben több lövéssel megsebesítették Papóczi Péter Nagykanizsa, Pipacs utca 15. szám alatti lakost. A férfi a kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe. Az elkövetők elvitték a sértett által használt ECD-240 forgalmi rendszámú, szürke színű Nissan Sunny típusú taxit, amelyet Szepetnek község közelében felgyújtottak.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben bármilyen érdemi információval rendelkezik, hívja a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét a 92/504-316-os telefonszámon, vagy a rendőrség 107-es, 112-es segélyhívóját. Bejelentés e-mailben a zalamrfk@zala.police.hu címen tehető.
A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a nyomravezetőnek nettó 500.000 forint díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.