Együtt a székelyekkel

thury barantaSzimpátia felvonulást szervez a nagykanizsai Thúry Baranta Közösség október 27-re, a Székelyek Nagy Menetelése napjára. Mint ismert, az egységes és autonóm Székelyföld követelésének kifejezésére erre a napra hirdette meg a Székely Nemzeti Tanács a Székelyek Nagy Menetelését, mely során a tervek szerint 45 kilométer hosszú tiltakozó menetoszlop alakulna ki Kököstől Bereckig azon háromszéki településeken, amelyeken áthalad a Brassót Bákóval összekötő országút.
A kanizsai programról tartott mai tájékoztatón Vörös András a Thúry Baranta Vitézlő Iskola képviselője elmondta: a történelmi zászlós, fáklyás felvonulás délután négy órakor a Deák téri turulmadártól, az Országzászlótól indul, s érinti a városközpont történelmi emlékhelyeit. Petőfi szobor – Trianoni emlékmű – 56-os emlékmű – Erzsébet tér: Szentháromság szobor – 20. honvéd gyalogezred emlékmű – Aradi vértanúk – 1848-as emlékpark – Thúry György szakközépiskola: Thúry György mellszobra. A tervek szerint valamennyi állomásnál egy-egy Erdélyből elszakadt hazánkfia osztana meg néhány gondolatot a vonulásban résztvevőkkel, ahhoz csatlakozókkal.
A vonulás utolsó állomása a Thúry Baranta Közösség Csengery utca 31. alatti barlangja lesz, ahol a rendezvényhez illő kulturális programmal várják a csatlakozókat.