Elkezdődött a VI. Fánkfesztivál

A gyerekeknek szánt ráhangoló programokkal kezdődött meg délután a VI. Nagykanizsai Országos Fánkfesztivál a Kanizsa Centrumban.

bele1Gyuri bíró a már tőle megszokott módon, rigmusokba szedve köszöntötte a vendégeket, majd a rendezők nevében a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatónője Kámánné Szép Terézia, és az Önkormányzat Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke, Balogh László nyitotta meg a másfél napos farsang végi vígadalmat. Átadták a gyerekeknek kiírt maszkkészítő verseny díjait, a legszebb, legérdekesebb munkákból készült egy tárlat is. Volt, aki itt kapott ihletet, s gyorsan ki is próbálhatta, sikerül-e neki is valami hasonlót alkotnia. Mindeközben az igazi fesztiválnak helyet adó termekben már a holnapi versenyre készültek a rendezők.

fánkbeleSzombaton délelőtt 11 órakor a fesztivál egy jelmezes-maskarás felvonulással kezdődik, a menet 11 órakor indul az Erzsébet térről s végi vonul a városon. A verseny és a kóstolás hivatalosan 12.30-kor indul, eredményhirdetés 17 órakor lesz. Közben a színpadon egymást váltják a művészeti csoportok. Jó buli lesz!

no images were found