Eltört villanyoszlop, elakadt autók – A viharos szél miatt két útszakasz is járhatatlan Zalában

Havazás - Szélvihar NagykanizsánAz erős szélben ma eltört egy villanyoszlop a 74-es úton, a sánci városrésznél. Az oszlopot csak a vezeték tartja, az utat lezárták.

A hófúvás miatt járhatatlanná vált úton hat személyautó akadt el vasárnap délután Zalaszentbalázs és Pölöskefő között – közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A két település közötti összekötő úton a hóban rekedt járművek mentését a nagykanizsai hivatásos tűzoltók cégezték, Közlésük szerint az érintett útszakasz a hófúvás miatt járhatatlanná vált.

A Magyar Közútkezelő munkatársai lezárták a 7529. számú utat Pölöskefő és Gelse között, valamint a 7528. számú utat Magyarszerdahely és Újudvar között, mivel a nagy erejű, viharos szél a folyamatos útkarbantartás ellenére, újra és újra nagy mennyiségű havat hord a megye útjaira.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság arra hívja fel a járművezetők figyelmét, hogy a viharos erejű szél a megyében már több útszakaszon nagy mennyiségű havat hordott fel az útra, mely jelentősen megnehezíti a közlekedést.

A Magyar Közútkezelő munkatársai folyamatosan tisztítják az érintett útszakaszokat, ennek köszönhetően nincs elzárt település Zala megyében.

Fotók: MTI/Varga György