Eltűnt egy fiú a Zala folyóban

Eltűnt egy 16 éves fiú a Zala folyóban még szombat délután, a keresése egyelőre nem vezetett eredményre – erősítette meg a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke vasárnap az MTI érdeklődésére.

Nothoff Ingrid a Zalai Hírlap online kiadásának vasárnapi információja kapcsán annyit közölt: a rendőrség közigazgatási eljárás keretében folytat vizsgálatot.

A lap írása szerint szombat délután három fiú és egy lány a Zala folyó partján töltötte az idejét. A Kemendollár és Alibánfa közötti szakaszon egyelőre tisztázatlan okból a vízbe csúsztak, s csak hárman tudtak a partra jutni, negyedik társukat elragadta a víz.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapjának közlése szerint szombat este hat óra körül kezdték meg a kutatást a zalaegerszegi hivatásos és a környékbeli önkéntes tűzoltók, valamint a speciális egység búvárja. Estig a keresés nem vezetett eredményre.

Vasárnap délután a Zala Nemesapáti és Zalaszentiván közötti szakaszán újból elindult a kutatás a 16 éves fiú után. A keresésben ezúttal is több hivatásos és önkéntes tűzoltó, valamint búvár vesz részt.