Embercsempész sorozat – újabb fejezet

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az M70-es autóúton ellenőrizték egy szlovén honosságú személyautó utasait 2013. június 28-án. A gépkocsit egy szlovén férfi vezette és rajta kívül egy hontalan igazolvánnyal rendelkező férfi és két koszovói férfi ült az autóban.

A gyanú szerint a sofőr korábban telefonon megállapodott egy koszovói férfival, hogy fizetség ellenében eljuttatja őt Szlovéniába. Azt is felajánlotta a férfinak, hogy olcsóbb lesz az utazás, ha talál maga mellé útitársakat. A férfiak a korábban egyeztetetteknek megfelelően 2013. június 28-án reggel találkoztak Szegeden, ahol a koszovói férfival tartott egy ismerőse és a szlovén férfit is elkísérte egy barátja. A négy férfi együtt utazott Szlovénia felé, amikor a zalai rendőrök ellenőrizték őket.

A 38 éves gyanúsított a zalai rendőröknek azt mondta, hogy az egyik koszovói férfival évek óta ismerik egymást és vele megbeszélték, hogy ismerőse meglátogatja őt szlovéniai otthonában. A koszovói férfiak elmondták a rendőröknek, hogy előzetesen megállapodtak a két férfival, hogy megérkezésükkor fizetnek nekik. A nyomozók azt is kiderítették, hogy a gyanúsított tudott arról, hogy a koszovói férfiak érvényes úti okmányokkal illetve a határátlépéshez szükséges engedélyekkel nem rendelkeznek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 38 éves G. Muhabival szemben embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.