Embercsempész törte át autójával a letenyei határsorompót

Az M7-es autópálya letenyei határátkelőn szolgálatot teljesítő egyenruhások 2016. május 4-én 0 óra 24 perckor egy Renault Espace típusú személyautót akartak ellenőrizni a kilépősávban, amikor a sofőr hirtelen gázt adott és a sorompót áttörve elhajtott. Ezt követően az autó még a magyar területen megállt, majd a járművet hátrahagyva az utasok és a vezető is elfutott.

A rendőrök azonnal a menekülő személyek keresésére indultak, ennek eredményeként 5 óra 20 perckor az M7-es autópálya 230-as kilométerszelvényében elfogtak két pakisztáni, két bangladesi és két afgán férfit, majd néhány órával később még egy pakisztáni társukat, akik a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkeztek.

A nyomozók az illegális bevándorlókat a Letenyei Határrendészeti Kirendeltségre előállították és idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek velük szemben. Kihallgatásuk során elmondták, hogy az embercsempész segítségével Olaszországba akartak eljutni.

embercsempAz autót vezető férfi felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen elkövető ellen büntetőeljárást indított. A bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet a rendőrök lefoglalták.