Embercsempészés miatt állhat a bíróság elé

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya bíróság elé állítási javaslattal zárta le azt a nyomozást, amelyet embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

A zalai járőrök 2014. május 24-én este az M70-es autóút 3+800-as kilométer szelvényénél igazoltatták egy Peugeot típusú személyautó utasait. Az autót egy 27 éves Franciaországban élő guineai férfi vezette, akinek a francia tartózkodási engedélye több hónapja lejárt és rajta kívül még négy eritreai férfi utazott az autóban, akik humanitárius tartózkodási engedéllyel igazolták magukat. Az egyenruhások a sofőrt és a négy külföldit elfogták. A guineai férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki azzal védekezett, hogy 2014. május 21-én érkezett Magyarországra rokonához és egy fővárosi gyorsétteremben kérték meg a külföldiek, hogy vigye el őket Olaszországba.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya –  az előzetes letartóztatásban lévő – G.M. ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.