„Én akartam meghalni, de nem én haltam meg…” – nem tett vallomást a parkerdei gyilkossággal gyanúsított vádlott

A Zalaegerszegi Törvényszék dr. Gergye Tamás vezette büntetőtanácsa hétfőn kezdte tárgyalni a zalaegerszegi Parkerdőben, 2015 áprilisában történt gyilkossággal gyanúsított B. B. vádlott ügyét. ( A történtek részletes leírása itt: http://www.8800.hu/aktualis/megkezdodik-a-parkerdei-gyilkossaggal-gyanusitott-vadlott-targyalasa/ )

A három napra tűzött tárgyalás első napján elsőként a vádlottat hallgatta meg a törvényszék. A vádlott úgy nyilatkozott, hogy fenntartja az által korábban elmondottakat, valamint azt mondta „eszméletlenül sajnálom a történteket… felfoghatatlan, feldolgozhatatlan, ami történt… őszinte részvétemet szeretném kifejezni a családnak, a barátoknak, s mindenkinek, akinek fájdalmat okoztam.”

Ezt követően a tanács elnöke felolvasta a vádlott több korábbi vizsgálat, illetve kihallgatás alkalmával tett nyilatkozatait, illetve a feltett kérdésekre adott válaszait. Ezekből kirajzolódott a vádlott öngyilkos szándéka, s a lány iránti ragaszkodása, és az, hogy elmondása szerint nem tervezte el előre a történteket, a parkerdei helyszín sem volt előre megbeszélve, véletlenszerűen indultak el arra.

 „Én akartam meghalni, de nem én haltam meg…” „Mintha kívülről láttam volna magam…” – olvasta nyilatkozatát a tanács elnöke, aki ezt követően ismertette a sértett és a vádlott internetes chateléseit, telefonos üzeneteit, illetve a mobiltelefonos cellainformációkat, amelyek alapján pontosan beazonosítható volt a telefonálók tartózkodási helye, illetve a vádlott további beszélgetéseinek ideje és helye.

Levetítette, illetve ismertette továbbá a térfigyelő kamerák felvételeit is a bíróság.

A tárgyalás a délutáni órákban tanúmeghallgatásokkal folytatódott. Elsőként a sértett családtagjait, barátnőjét hallgatta ki a bíróság.

A tárgyalás további napjai december 1. (kedd) és december 3. (csütörtök) 9 óra. A második tárgyalási napon további tanúmeghallgatásokra kerül sor, a harmadikon pedig a szakértők nyilatkoznak.