Megkezdődik a parkerdei gyilkossággal gyanúsított vádlott tárgyalása

A Zalaegerszegi Törvényszéken a dr. Gergye Tamás vezette büntetőtanács 2015. november 30-án, hétfőn kezdi tárgyalni a zalaegerszegi Parkerdőben, 2015 áprilisában történt gyilkossággal gyanúsított B. B. vádlott ügyét.

A vádirat szerint az akkor 20 éves  vádlott és a gimnazista sértett 2014 júliusában ismerkedtek meg, s a két fiatal között szerelem szövődött. A kapcsolatnak a sértett 2015 januárjában véget vetett. A szakítás tényét a vádlott tudomásul vette, de beletörődni nem tudott, s abban reménykedett, hogy a lány visszatér majd hozzá. A két fiatal a szakítás után is kapcsolatban maradt, időnként netes üzeneteket váltottak, s néha véletlenszerűen összetalálkoztak zalaegerszegi rendezvényeken, szórakozóhelyeken. 2015. április 3-án is egy ilyen találkozóra került sor, amely során megbeszélték, hogy az azt követő hétvégén, 2015. április 11-én találkoznak Zalaegerszegen. A sértettet aznap este 8 órakor egy barátja vitte a ságodi városrészből a városba.  A sértett édesanyjával megegyezett, hogy valamikor 9 óra után édesanyja megy majd érte. A sértett és a vádlott 8 óra 40 körül találkozott egymással a Kovács Károly téren, ahová a vádlott kocsival, a sértett gyalog érkezett.  Innen a fiatalok gyalogosan indultak tovább Parkerdő felé. Nem sokkal később a sértettet telefonon hívta a testvére, s arról érdeklődött, hogy ő és az édesanyjuk pontosan mikorra menjenek érte. Megegyeztek, hogy 10 perc múlva indulnak Ságodról, ám amikor Zalaegerszegre értek, már nem érték el telefonon a sértettet.

A vádlott és a sértett a Parkerdő egy kivilágítatlan, fás-erdős részére mentek. A séta és beszélgetés közben a vádlott megragadta a sértettet, ököllel többször is megütötte a lány fejét, arcát, aki térdre esett. Ekkor a vádlott fojtogatni kezdte, majd a nála lévő, pontosan meg nem határozható méretű késsel 25 nyaki, illetve tarkótájéki szúrást ejtett a sértetten.

A vádlott ezt követően a kést eltette, elvette a lány mobilját (ezek nem kerültek elő), majd visszament a kocsijához és Nagykapornak irányába elhagyta Zalaegerszeget. Nem sokkal később felhívta egy ismerősét és azt mondta neki, hogy „megfojtotta és megszurkálta” a sértettet, mire a barátja értesítette a vádlott családját, valamint bejelentést tett a rendőrségen. Ezt követően a vádlott autójával a 76-os úton balesetet szenvedett, majd a megrongálódott kocsit elhagyva gyalog indult el. Így fogták el 23 óra 30 perckor a Keszthelyi Rendőrkapitányság járőrei, akiknek a vádlott beszámolt arról, hogy bántalmazta a sértettet. A zalaegerszegi rendőrök 23 óra 37 perckor találták meg sértettet a Parkerdőben, ám a kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.