Erdők hete gazdag Kanizsa környéki programokkal

index2014A magyarországi erdőterület – ezen belül különösen a több mint egymillió hektárnyi állami erdő – az ország leglátogatottabb turisztikai attrakciói közé tartozik. Az állami és magán erdőgazdálkodók a természetjárók fogadására igen jelentős infrastruktúrát gondoznak, és tartanak fönn. Az elmúlt évben csak az állami erdőgazdaságok több milliárd forintot fordítottak a turisztikai szolgáltatások fejlesztésére, többek között turistaszállások, kisvasutak, kilátók, tanösvények, túraútvonal-szakaszok létesítésével és fejlesztésével.

Ezekben a napokban Kanizsa környékén is elsősorban ezek a látványosságok kínálnak hasznos elfoglaltságot az erdők kincsi után érdeklődőknek.

A tavasszal kialakított, nyáron átjárhatóbbá tett, a Csónakázó-tó szomszédságában létesített „Madár” tanösvényen október 2-3-án szerveznek vezetett túrákat, melyen bemutatják az erdei életközösségeket, különös tekintettel a területen található növény és madárfajokra. A túra időtartama kb. 1-1,5 óra, mely során mintegy 1,5 km-t sétálnak a résztvevők.

Egész héten vendégeket vár az obornaki Nyitnikék Erdei iskola, melynek környezetében két órás erdei túrával és igény szerint meleg ebéddel fogadják az érdeklődőket. Itt rendezik az Erdők Hete záró túráját is szombaton, október 4-én. A kétszer 9 kilométeres túra a Bocska-Várdomb-Obornak útvonalon halad végig, kísérő programként pedig fegyver- és trófea-bemutatót tartanak az erdei iskolában.

képekAz Erdők Hete különleges látványossága lesz a szerdán a kanizsai Plakát Házban nyíló fotó kiállítás, melyen a Zalaerdő munkatársai fotóinak segítségével ismerkedhetünk a zalai erdők élővilágával. Az október végéig látható”Kollégáink szemével” című tárlatot szerdán 13.30-kor nyitja meg Rosta Gyula, a Zalaerdő vezérigazgatója.