Esőnap a táborban

Nem nagyon esik, csak egy kicsit, épp annyira, hogy le kelljen fújni az előre eltervezett szabadtéri programokat. Mert vizes a fű, sáros az erdei út, mert a legjobb játék, a szalmabálákból rakott vár is szétázott éjjel. Nincs más, jönnek szobai foglalkozások. Térképet rajzolunk a környékről, hátha a hét második felében – ha kisüt a nap – kikerekedhet belőle egy jó kis tájékozódós, kincskeresős játék. Rajzolunk, gyúrjuk a gyurmát, amikor egyszer csak két különleges vendég érkezik.

beleA két border collie egy pillanat alatt felvillanyoz mindenkit. A lányos mese, egyből tetszik a fiúknak is, ha a szerepek egy részét ezek a különlegesen jó természetű, terápiás kutyák alakítják. Életszerűbb miden, ami az állat és ember viszonyáról szól, ha ott van egy (kettő) különleges adottságú kutya. Az eljátszott állatorvosi vizitről sem a betegség, hanem a gondozás fontossága jut eszébe mindenkinek, amikor pedig a kutyák elé állított akadálypálya elemeit gyerekek alkotják, már a közös munka öröme a lényeg.

Kint továbbra is esett az eső, de a Zalaerdő obornaki Nyitnikék Erdei Iskolájának eheti táborozóit ez nem nagyon érdekelte. A hétfői légpuskás lövészet után kedden kutyáztak, szerdán pedig preparátor bemutatón vesznek részt, s ki tudja, hogy mit hoz még a táborozás második fele.

Persze, ha nem esik, akkor ismét a bálavár lesz a legnépszerűbb. Lányok a fiúk ellen. Vagy fordítva……

Korábbi cikkünk az erdei iskoláról itt:  http://www.8800.hu/aktualis/jon-nyar-irany-az-erdo/