Ezekkel a szakmákkal lehet október 15-ig városi ösztöndíjra pályázni

A kanizsai önkormányzat augusztus végén hozott rendeletet arról, hogy a anyagilag is támogatja azokat a fiatalokat, akik helyben hiányszakmának számító mesterséget választanak, tanulnak. A támogatás elnyerésének alapfeltétele a jó tanulmányi eredmény, illetve minél jobb a tanulmányi átlag, annál magasabb a pályázható ösztöndíj. A támogatás az első szakképzési évfolyam első félévében egységesen 5 000 Ft/hó, az első szakképzési évfolyam második félévétől kezdődően, valamint a további félévekben a tanulmányi átlageredmények függvényében a következőképpen alakul:

3.01 – 3.5 között         6 000 Ft/hó

3.51 – 4.0 között         8 000 Ft/hó

4.01 – 4.5 között         10 000 Ft/hó

4.51 – 5.0 között         15 000 Ft/hó

Fontos kitétel, hogy az ösztöndíjra azok pályázhatnak, akik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által fenntartott és működtetett, Nagykanizsa Megyei Jogú Város közigazgatási területén működő, szakképzést biztosító köznevelési intézmények nappali tagozatos tanulói.

Az érintett szakmák: ipari gépész, kőműves és hidegburkoló, festő, mázoló, tapétázó, központfűtés- és csőhálózat-szerelő, kárpitos, járműfényező, épület- és szerkezetlakatos, cukrász. A technikusképzésben résztvevők közül városi támogatásra számíthatnak a gyakorló ápolók, a gépgyártástechnológiai technikusok, logisztikai ügyintézők.

A pályázatokat október közepéig várják a Polgármesteri Hivatal Humánigazgatási Csoportjánál.

A pályázat pontos kiírása és a szükséges dokumentumok itt találhatók:  http://www.nagykanizsa.hu/index.php?m=3&id=1994