Forgalmas útszakaszt zárnak le felújítás miatt Nagykanizsán

bele2Burkolatfelújítás miatt hétfőtől öt napra lezárják Nagykanizsán a 7-es főút Magyar utcai kereszteződését és egyik útszakaszát, a jelentős járműforgalom miatt komoly torlódások várhatók a környékbeli utcákban is – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Pécsi Norbert Sándor közölte: szeptember 29. és október 3. között zárják le Nagykanizsa belterületén a 7-es számú főút és a Magyar utca körforgalmú csomópontját, valamint a Magyar utca egy szakaszát a Lukoil benzinkút és a Lámpagyári utca között. A lezárt útszakaszt a Dózsa György utca – Kinizsi utca – Űrhajós utca útvonalon lehet elkerülni, ezt terelőtáblák is jelezik majd.

A hétfőtől péntekig tartó munkavégzések idején a 7-es számú főút forgalma csak váltakozó irányban, kézi forgalomirányítás és 30 kilométeres sebességkorlátozás mellett haladhat.

A közútkezelő tájékoztatása szerint a korlátozások miatt jelentős torlódások alakulhatnak ki a lezárt útszakaszok környékén. A forgalomterelés az autóbuszok közlekedését is érinti, így az autóval vagy busszal közlekedőknek is hosszabb menetidővel kell számolniuk.