Ha január – Répafesztivál Miklósfán

A klasszikus babos

A klasszikus babos

Ha szeptember, akkor dödölle, ha január, akkor savanyú répa. A két program azon túl, hogy mindkét étek kanizsai (bocsánat, miklósfai) specialitás, még úgy is kapcsolódik, hogy a Miklósfai Közművelődési és Városszépítő Egyesületnek a Mindenki Házában hétvégén tartandó rendezvényén is főszerepet vállalnak a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület tagjai. Igaz, itt nem főznek, Miklósfán ők zsűrizik majd a szombaton 14. alkalommal megrendezendő fesztivál versenyére nevezett répás ételeket. A rendezők egyébként az utolsó pillanatig, 17-én estig várják a főzőversenyre nevezőket, akiknek a rendezvény napján délig kell leadniuk főztjüket, mely savanyított répából készült egytálétel, vagy valami répás különlegesség lehet. Délután a zsűri minősít, majd 5 órától kezdődik a tulajdonképpeni fesztivál, ahol az alap hangulatot Leblanc Győző és Tóth Éva adja meg műsorával, aztán jön a kóstoló, majd a répavacsora igazi, miklósfai módra készített répából. (fotó: imreiferenc.blogspot.hu)