Hartai Attila – csúcson kell befejezni!

Elköszönt a Zemplén SE egyik legsikeresebb férfijátékosa.

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség elnöksége 2009. február 28-án alapította a Magyar Lábtoll-labdázás Örökös Bajnoka díjat azon aktív pályafutásukat befejező játékosok számára, akik a felnőtt bajnokságokon és a Magyar Nemzetközi Bajnokságokon legalább huszonöt bajnoki címet nyertek. Eddig ketten kapták meg a címet Budavölgyi Veronika és Prukker Gozdán Ágota. Most egy újabb kanizsai játékos csatlakozott hozzájuk, Hartai Attila, aki az 1988-as nagy generáció tagja.

Hartai AttilaA felnőtt magyar bajnoki címei mellett 10-szer nyert Magyar Nemzetközi Bajnokságot és kétszer szerepelt a világbajnokságon. 2005-ben Guangzhouban (Kína) férfi párosban Barócsi Andorral 3. helyezést ért el. A magyar lábtoll-labdázás történetében ők voltak az elsők, akik kínai versenyzőket győztek le. Az Európa-bajnokságon 2008-ban Szerbiában háromszoros Európa-bajnok volt.

A mostani EB válogatón, a férfi hármasban elért győzelem is bizonyíték arra, hogy nem kellene még visszavonulnia, de ő úgy döntött, hogy a csúcson fejezi be.