A tavasz EB válogatottságot hozott a kanizsai lábtoll-labdázó lányoknak

Tavaszköszöntő Kupa néven Újszászon rendezték a lábtoll-labdázók Eb-válogató és országos rangsoroló versenysorozatának harmadik fordulóját, amelyen minden női versenyszámot a kanizsai lányok nyertek. Ranglista elsőként a Balogh Eszter, Morvai Noémi, Kunics Réka, Tukszár Zsófia és Vlasics Dalma összetételű egység októberben címvédőként viselheti a válogatott mezt az Európa bajnokságon.

A tornán 6 egyesület 87 versenyzője 3 versenyszámban mérkőzött a pontokért. A nőknél a zemplénesek Kunics Réka vezérletével megnyerték a csapatot, első lett a Kunics-Morvai duó, és az egyéni győzelem is Rékáé lett.

A férfi párosoknál már érett a Lukács-Takács kettős elsősége, azonban a döntő harmadik szettben az ütőjátékos Lukács Márton megsérült, a játékot nem tudta folytani, és így a dobogó második fokán végeztek. Bronzérmes lett a Lukács-Huszár páros, a kanizsaiaknak összesen négy párosa jutott a legjobb nyolc közé.

A ranglista még két kategóriában nyitott, június 9-10-én a Páros Ob-n, és az azt követő egyéni ranglista versenyen döntenek a fennmaradó válogatott helyek sorsáról.