Hétfőn nyit az uszoda!

A strandot működtető társaság weblapján olvasható közlemény szerint hétfőn délben – próbaüzem keretében – az úszás diákolimpia megyei döntőjével nyílik a több hónapig zárva tartó fedett uszoda, s ekkortól már működnek a szaunák is. A verseny után a nagyközönség is kipróbálhatja a felújított medenceteret.

beleA fürdőt a ligetvárosi szociális város rehabilitációs program keretén belül újították fel. Ennek leglátványosabb része az északi és déli homlokzati nyílászárók cseréje volt. Emellett új burkolatot kapott a medencetér és korszerűsítették a padlófűtést is. A teljes akadálymentesítés is megoldották, kialakítottak akadálymentes öltözőket és vizesblokkot is. A ragasztott fa tetőtartó elemek felületét is felújították. A pályázati keret mellett a közgyűlés még decemberben további nettó 10 millió forintnyi forrást hagyott jóvá kisebb munkákra, pl. irodák és raktárak felújítására, a lelátók javítására, fa és pvc burkolatok javítására.

Mint a közleményben olvasható, a hétfői nyitást követően, a próbaüzem tapasztalatai alapján döntenek a következő napok nyitva tartásáról, s várhatóan február 2-tól áll helyre a fürdő működtetése a felújítás előtti rendnek megfelelően. A kiküldött tájékoztatók szerint ettől a naptól indul majd be az iskolai úszásoktatás is.

( A szerk. megjegyzése: mivel a fürdő fejújítása, annak időrendje közel sem az eredeti tervek szerint zajlott, és a pályázati forrást is jócskán – összességében több mint 100 millió forinttal – kellett kiegészítenie a városnak, talán nem túlzó igény, hogy a források felhasználásáról és a csúszás okairól is részletes tájékoztatást kapjanak majd a kanizsaiak.)