A hétvégén ismét JAZZ a HSMK-ban (1.)

Egy immár 41 éves múltra visszatekintő program esetében fontosak a hagyományok.

indexA pénteken-szombaton tartandó Jazz és Világzenei Fesztivál esetében ilyen hagyomány, hogy a programhoz tartozik egy, a műfajhoz kapcsolódó kiállítás is. Idén ezt a sort a Walter Gábor emlékére rendezendő JAZZ FEELINGS című tárlat folytatja, melyet a koncertek előtt, pénteken 18 órakor Wilheim Gábor designer nyit meg az Ősze András Galériában.

Ezt követően pedig két estén át szól a jazz Kanizsán!

 

karosiA sort Karosi Júlia Quartettje nyitja 19 órakor. A jazzénekesnő 2009-ben elnyerte a zsűri különdíját a lengyelországi Zory-ban rendezett Voicingers Nemzetközi Énekversenyen. 2010-ben a Zeneakadémia által indított tehetséggondozó pályázat öt kiemelt hallgatója közé választotta a szakmai zsűri. Saját zenekarát 2009-ben alapította. A zenekar főként az énekesnő saját szerzeményeit mutatja be.

 

koncert-20140123-9051-juhasz-gabor-trio Juhász Gábor triójának koncertje pénteken 20.20-kor kezdődik. A Gramofon és Artisjus díjas gitáros különleges, egyedi hangzású formációban lép közönség elé. 2006-ban alakított triójában Lukács Miklós cimbalmozik és Szalai Péter játszik ütőhangszereken.

 

 

 

 

HorvathKornelHorváth Kornélt nem kell bemutatni a zenei életben jártas érdeklődőknek. A Kossuth-díjas ütőhangszeres művész ez alkalommal nem a háttérből szórakoztatja a zenerajongókat különleges hangzású instrumentumaival. Zenésztársaival világkörüli útra híja a kanizsai jazz rajongókat. Az európai mellett az afro, latin, és indiai zenekultúrából merítve hoz létre egy izgalmas 21. századi kamarazenét.

 

 

 

Omar_bashirA péntek esti programot 23 órakor a Lant Hercege, OMAR BASHIR koncertje zárja. Édesapja ( Munir Bashir, az arab lant királya) révén iraki gyökerekkel bíró, de Magyarországon született művész és együttese egyedi hangzású hangversenye igazi zenei csemegének ígérkezik.

(A szombati programról csütörtökön adunk részletes előzetest.)