Kanizsai Pünkösdölő – igazi világsztár a vendég

plakátA Kanizsai Kulturális Központ munkatársai – hagyományteremtő szándékkal – ez évben szervezik meg első alkalommal a Kanizsai Pünkösdölő elnevezésű kulturális eseménysorozatot a Széchenyi téren, a Hevesi Sándor Művelődési Központ környékén.

A kezdeményezés alapjául az ünnep szakrális és népi kulturális gyökerei szolgálnak, a különböző, még fellelhető egyházi és  népszokások felelevenítése céljából.

A programsorozat május 24-én, Pünkösd vasárnap délután 15 órakor pünkösdi köszöntéssel kezdődik, amelynek résztvevői néptáncosok, népdalkörök, hagyományőrző csoportok. A köszöntők az Erzsébet téren, a Deák téren és a Széchenyi téren állnak meg egy rövid műsor erejéig. E  helyszíneken a város vezetése, az egyház és a közművelődési intézmények nevében fogadják őket, majd népi kulturális műsorok kezdődnek a Hevesi Sándor Művelődési Központ melletti két szabadtéri színpadon.

A Kanizsai Pünkösdölőn 16 órától szerepelnek a Kanizsai Horvát Tamburások, a Zalagyöngye Táncegyüttes, az Árvácska Dalkör, a bajcsai Rezedák Hagyományőrző Dalkör, valamint a Kanizsa Táncegyüttes.

Bobanmarko18 órakor koncertet ad a Boban Markovic Orkestar, amelynek tagjai kifejezetten erre az alkalomra látogatnak városunkba.

20 órakor veszi kezdetét a májusfa kitáncolása – amely a Zalaerdő Zrt. ajándéka –, majd a Fantázia zenekar közreműködésével utcabál zárja az első Kanizsai Pünkösdölőt.

A kiegészítő programok között kirakodóvásár, népi körhinta és kézműves játszóház is várja az eseményre látogatókat.