Hétvégi kanizsai programok az Advent jegyében

A szépen kivilágított Erzsébet téren, a város karácsonyfája környékén minden este különböző szórakozási lehetőségekkel várják a gyerekeket és szüleiket.

Csütörtökön 14.00 órakor kezdődik a Mikul-Ász Kupa, a nagykanizsai általános iskolák alsó tagozatos diákok vetélkedője az Erzsébet téren.

1546362_1533979160152270_4925703678644802071_nUgyancsak ma 19 órától Ádám és Éva, a Neoton Família sztárjai mutatják be Angyalmadár című koncertjüket a Felsőtemplomban.

Pénteken 14.30-kor az iskolák felső tagozatainak diákjait várják a város főterére, hogy összemérjék a Mikul-Ász versenyben kreativitásukat.

Több mint két évtizedes adventi hagyomány a Piarista Iskolában az ének és versmondó verseny. Ilyenkor nemcsak Nagykanizsáról, hanem a városkörnyéki kisiskolákból, sőt a közeli zalai és somogyi falvakból is érkeznek az intézménybe versmondó és éneklő gyerekek. Az idén a megszokottnál kicsit korábban: december 5-én, Mikulás napján 14 órakor az iskola rendezvénytermében Nyeste Pál Igazgató atya nyitja meg a versenyt.

Vegyeskar plakátSzombaton este rendezi adventi koncertjét a Nagykanizsa Város Vegyeskara. A 19 órakor az Alsótemplomban kezdődő hangversenyen mások mellett Liszt, Kodály, Palestrina, Gounod kórusművei csendülnek fel.

Hétvégi hosszú útja végén – miután mától vasárnapig minden arra érdemes gyermekhez eljut a Mikulás – vasárnap délután és este 3 koncerttel három nagy csapást mér a kémek világára a Nagykanizsai Fúvószenekar közreműködésével.

krimi mikulasTatár Csaba vezetésével az együttes évről-évre hatalmas sikerrel mutatja be tematikus Mikulás-koncertjét. Idén James Bond a 007-es szuperhős lesz a főszereplője a krimi sztori köré komponált előadásnak, a koncertek délelőtt 10.30-kor, délután pedig 14.00-kor és 16.30-kor kezdődnek.

Vasárnap este 18 órakor meggyújtják a második gyertyát az Erzsébet téri zenepavilon alatt elhelyezett óriás koszorún. A programon ezúttal Aczél László énekel karácsonyi dalokat.