Erzsébet tér – ma estétől vasárnap reggelig csak a sörszállítóknak szabad az út

Aki csak teheti, töltse a hétvégét a városközpontban!

Aki csak teheti, kerülje el a következő napokban a városközpontot!

Bármilyen furcsa, a két mondat között nincs semmiféle ellentmondás. Egyszerűen csak más-más körnek szólnak a figyelemfelhívó sorok.

A város közepén autóval áthaladni akarók valóban jobban teszik, ha elkerülik az Erzsébet tér környékét is, ugyanis a pénteken-szombaton tartandó sörfesztivál miatt gyakorlatilag a teljes teret lezárják, oda csak az ott lakók, vásárosok, vendéglátósok és a rendezők hajthatnak be. Fontos változás az is, hogy a Kinizsi utcában megváltozik a forgalom iránya, illetve a kanyarodás rendje a Rozgonyi utca-Arany János utca közötti szakaszon. Az átmeneti, vasárnap hajnalig tartó változások érintik a buszforgalmat is. A változások miatt egészen biztosan lassúbb lesz a haladás a Zrínyi úton, a Vásárcsarnok környékén.

Aki viszont szórakozni akar, annak ott a helye a városközpontban, hisz ott például szombaton este igazi italpárbaj zajlik majd. A főtéren a söré, a Múzeum udvarán – a Múzeumok éjszakája apropóján a fröccsé, illetve a szódái a főszerep. A programok jellegéből adódóan ezekre autóval menni nem érdemes, így az a figyelmeztetés, hogy a közlekedési rend változásai miatt lehetnek parkolási gondok is, feleslegesnek tűnik.

A forgalom változásairól itt tájékozódhat: http://www.nagykanizsa.hu/index.php?m=3&id=1925

A programokról pedig itt: http://tgym.hu/index.php/programok/79-muzeumok-ejszakaja-2014-junius-21

http://www.nagykanizsa.hu/index.php?m=2&year=2014&month=5&day=20