Hévíz és Zalakaros továbbra is a TOP 10-ben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2013-as előzetes adatai alapján Budapest, Hévíz és Hajdúszoboszló a legnépszerűbb turisztikai célpont az országban – közölte a Magyar Turizmus Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

hévízbeleAz összesített vendégforgalmi adatok szerint Budapesten 7,8 millió vendégéjszakát töltöttek el, 5,4 százalékkal többet, mint 2012-ben. A második legnépszerűbb Hévízen 1 millió, Hajdúszoboszlón pedig 739 ezer vendégéjszakát regisztráltak, mindkét adat 3,8 százalékkal jobb a 2012-esnél. A hévízi adat talán még szemléletesebb, ha lakosságszámhoz viszonyítjuk.

Budapesten 1 lakosra 4,5, Hajdúszoboszlón 32, míg hévízen 222 (!) vendég éjszaka jut.

A legnépszerűbb tíz városban működő kereskedelmi szálláshelyek összesen 12,9 millió vendégéjszakát regisztráltak, ami a magyarországi vendégforgalom több mint felét, 56,9 százalékát teszi ki.

Az összesített lista első tíz helyén a Magyar Turizmus Zrt. közlése szerint nincs jelentős változás. Ez pedig azt jelenti, hogy továbbra is a topon szerepel Zalakaros is.

A belföldi vendégeknél az első három helyen Budapest, Hajdúszoboszló és Siófok áll, a külföldieknél pedig a főváros után Hévíz és Bük volt a legnépszerűbb.