Holnaptól új időszámítás a Kanizsai Dorottya Kórházban

A korábban kiadott közlemény szerint hétfő reggel 7 órától új helyen fogadja a betegeket a Sürgősségi Betegellátó Osztály. Ezzel közel hét éves, esetenként kudarcokkal is tarkított folyamat végére ért Nagykanizsa.

P1230842A program még 2007. júliusában indult, ekkor hozta létre Sürgősségi Betegellátó Osztályát a kórház, ideiglenes elhelyezéssel 25 millió Ft saját erőből. Az akkor rendelkezésre álló forrás azonban nem volt elegendő ahhoz, hogy egy korszerű struktúrájú, EU-konform ellátási forma valósuljon meg az intézményben.

Az ellátás súlyponti kórházhoz méltó elhelyezési és tárgyi feltételeinek megteremtése indokolta a TIOP 2.2.2. pályázat benyújtását.

A sikeres pályázat után 2010 elején írták alá az illetékesek a szerződést, s akkor még úgy tűnt, reális a beruházás 2011 év végi zárása. Aki kíváncsi arra, hogy ezt követően mi történt, végig olvashatja a jelentéseket a Kanizsai Dorottya Kórház weblapján itt: http://www.nkkorhaz.hu/palyazatok-TIOP222

A lényeg: a beruházás, építkezés végül csak 2012 tavaszán, bő kétévnyi csúszással kezdődhetett el. Az épület már múlt év őszén készen volt, az orvostechnikai berendezések, a bútorzat beszerzése és az osztály berendezése után végül mostanra jutott odáig a program, hogy kijelenthető: EU-konform ellátási forma valósult meg az intézményben.

Az új, már működő Sürgősségi osztályt hétfőn délelőtt mutatják be a sajtó képviselőinek.