Holokauszt Emlékév: A Nagykanizsai Zsidó Hitközség is visszaadja az elnyert támogatást

A Nagykanizsai Zsidó Hitközség és a Kanizsai Zsinagógáért Alapítvány a www.breuerpress.com weblaphoz eljuttatott közleményben tudatja, hogy csatlakoznak a Mazsihisz döntéséhez: a kialakult helyzet miatt visszautasítják a Nemzeti Civil Alap pályázatán elnyert támogatásukat.

http://www.breuerpress.com/2014/03/26/emlekev-a-nagykanizsai-zsido-hitkozseg-is-visszaadja-az-elnyert-tamogatast/

A Kanizsai Zsinagóga Alapítvány – Kiállítás a holocaust áldozatainak emlékére – „Emlékezzünk” – Töredékek a nagykanizsai zsidó közösség múltjából című pályázata 4 millió forintot, a Nagykanizsai Zsidó Hitközség Holokauszt megemlékezésére és rendezvényeire 2,5 millió forintot nyert a pályázati alapból.

Mint a jelzett weblapon olvasható: „A Nagykanizsai Zsidó Hitközség és a Kanizsai Zsinagógáért Alapítvány csatlakoznak azokhoz a szervezetekhez, melyek a MAZSIHISZ döntésével teljes egyetértésben és azt támogatva, a Holokauszt Emlékév 2014 Civil Alap pályázaton elnyert összeget a kialakult helyzet miatt nem fogadják el, illetve azt visszautasítják. A mártírjaink emlékére tervezett, 2013-ban már megkezdett állandó kiállításunk bővítéséhez, illetve a betervezett rendezvényeink megvalósításához várjuk a segítő támogatásokat” – írják közleményükben. (forrás: www.breuerpress.com )