Horvát-Magyar Megújuló Energetikai Hálózat – eredmények, tanulságok

A dél-zalai kötődésű Fenntartható Fejlődésért Egyesület, a Horvát – Magyar Együttműködési Programban, 2013-ban támogatást nyert több horvát partnerrel együtt – többek között az Eszéki Egyetem és Eszék városának konzorciumi partnerségével – egy Horvát – Magyar Megújuló Energetikai Hálózat kialakítására, amelynek keretében egy megújuló energetikai tananyag került kidolgozásra.

A megújuló energetikai tananyag érthető a mindennapi ember számára is, de használhatják a fiatalok, a pályakezdők, és az érdeklődök is, amellyel felsőoktatási energetikai képzések szakemberei is elmélyíthetik tudásukat.

Az elkészült tananyag a szerkesztők reményei szerint segítséget fog nyújtani annak a közös célnak az elérésében, hogy az Európai Unióban 2020-ra, a megújuló energiaforrások részaránya elérje a 20 %-ot a teljes energia felhasználásban.

Horvátország Magyarország Megújuló Energia Hálózat program záró konferenciáját, melyen az elkészült jegyzetet is bemutatják, pénteken rendezik Nagykanizsán a Zöld Energia Központban Eszék önkormányzata és az Eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem képviselőinek közreműködésével