Hőségriasztás!

Az Országos Tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adataira alapozva, valamint az Országos Közegészségügyi Központ szakmai ajánlásait figyelembe véve 2015. július 4-én 00.00 órától 2015. július 8-án 24.00 óráig az egész országra kiterjedően III. fokú hőségriasztást rendelt el.

A hőségriasztás-operatív terv alapján Dr. Paizs Teréz megyei tisztifőorvos értesítette a fekvőbeteg ellátó intézmények vezetőit, a járási tisztiorvosokon keresztül az alapellátó- járóbeteg szakellátó egészségügyi szolgáltatókat, a Megyei Védelmi Bizottság elnökét, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjét és az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet orvos-igazgatóját.

A kiértesített intézmények számára javasolják, hogy a rendelkezésükre álló lehetőségek (fizikai és szervezési adottságok) birtokában minden tőlük telhetőt tegyenek meg a területükön átmenetileg vagy állandóan tartózkodó személyek hőség-védelme érdekében – a hőség-védelem mind az intézmény munkatársaira, mind a befogadott személyekre az érintettség mértékében egyaránt kell vonatkozzon.

A készültség időtartamának meghosszabbítása esetén az Országos Tisztifőorvos újabb tájékoztatást küld. Ennek hiányában a riasztás 2015. július 8-án 24.00 órakor automatikusan érvényét veszti.