Ünnep Nagykanizsán

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 167. évfordulója tiszteletére szervezett városi program március 15-én, vasárnap reggel 9 órakor térzenével, majd 9.15-kor ünnepélyes zászlófelvonással kezdődik a Deák téren. Közreműködnek: Nagykanizsai Fúvószenekar, a Kanizsa Lovasklub hagyományőrző huszárjai, a Történelmi Vitézi Rend Nagykanizsai Hadnagysága és a Thúry Baranta Közösség.

A zászlófelvonást követően kerül sor a 48-as gyalogezred szobrának koszorúzására.

A Hevesi Sándor Művelődési Központban 10 órakor kezdődő ünnepi műsor előtt Dénes Sándor polgármester mond köszöntőt, majd a Bolyai János Általános Iskola diákjai mutatják be Tűzmadár című összeállításukat.

Kossuth Lajos Kossuth téri szobrát délután 15.30-kor koszorúzzák meg, itt a Kanizsa Luvasklub hagyományőrző huszárjai közreműködése mellett a Rozgonyi úti Iskola diákjai adnak műsort.

16.30-tól főhajtás az 1948-49-es forradalom és szabadságharc nagykanizsai hőseinek sírjánál a városi temetőben, majd 18 órától Deák Ferenc Sugár úti emléktáblájától indul a hagyományos fáklyás emlékező séta, mely érinti a városközpont ünnephez kapcsolódó emlékhelyeit, és a Deák téren, a 48-as emlékműnél ér véget.