Húsvét után lomtalanítás

A Futurus Pannónia Kft által kiadott tájékoztatás szerint Nagykanizsa város lakosságát, hogy ez évben is lesz tavaszi lomtalanítási akció.

Lim-lomAz idei évben is előzetes egyeztetés után gyűjtik a lomot az április 4.-április 30. közötti időszakban. A lomtalanítási szándékot és annak pontos helyét március 21-től április 15-ig munkanapokon 15 óráig a Futurus Pannonia Kft 93/537-380-as telefonszámán lehet bejelenteni. A társasházak közös képviselői a lomtalanítást személyesen jelenthetik be a cég Vár u. 5. sz. alatt lévő szállítási irodájában. A közösen leegyeztetett időpontra a Szolgáltató a lomhulladék mennyiségétől és összetételétől függően az elszállításra konténert, a családi házas övezetbe tömörítős hulladékszállító járművet biztosít.

Családi házas övezetben az idei évben is kizárólag a hétvégén, szombatonként történő lomtalanításra van lehetőség (04.09., 04.16., 04.23.,  04.30.). A háztartásban keletkezett lomot az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni a lomtalanítás reggelén, hogy a célgépek és a dolgozók könnyen meg tudják közelíteni. A Szolgáltató kéri, hogy a kisebb méretű lomhulladékot zsákban vagy dobozban tegyék ki a szétszóródás megelőzése érdekében!

A lomtalanítás során kizárólag nagydarabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lomhulladék szállítják el, tehát a lom nem tartalmazhat háztartási hulladékot, építési törmeléket, kerti hulladékot és faágat, autógumit, elektronikai hulladékot (pl: hűtőszekrény, televízió), illetve veszélyes hulladékot ( pl: festék, gyógyszer, vegyszer)!

Egy helyről csak egyszer tudják elvinni a kirakott lomot.

A Vár u. 5 sz. alatti hulladékudvarban egész évben, továbbra is térítésmentesen adhatók le a háztartásokból származó elkülönítetten (szelektíven) gyűjtött hulladékok és a lakossági veszélyes hulladékok, valamint háztartásonként évente 5 db személyautó gumi.

A lomtalanítás szervezői kérik, hogy az újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér és színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) ne a lomokkal együtt helyezzék ki, használják a kihelyezett elkülönített (szelektív) hulladékgyűjtő-szigeteket és a hulladékudvart.

A lomtalanítás költségeit a rendszeres hulladékszállítás bevételei fedezik, ezért a rendezetlen, szüneteltetett szerződésű, illetve díjhátralékos ügyfeleinktől a lomhulladékot nem szállítják el.

A szabálytalan közterületi hulladék-kihelyezést a Közterület-felügyelet munkatársai ellenőrzik és szankcionálják!

A háztartásoknak, társasházaknak lehetősége van fenti a lakossági lomtalanítási akciótól eltérő időpontban, térítés ellenében is lomtalanítást rendelni a Szolgáltatótól.

futurus