Húsz év fegyházbüntetésre ítéltek egy idős nőt bántalmazó zalai férfit

A Lentiben történt emberölés kísérlete miatt jogerősen húsz év fegyházbüntetésre ítélt a Pécsi Ítélőtábla egy 23 éves zalai férfit, aki 2015-ben súlyosan bántalmazott és kirabolt egy 85 éves nőt – közölte a táblabíróság sajtóosztálya kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az ítélőtábla Tóth Sándor vezette tanácsa helyben hagyta az első fokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék tavaly márciusi ítéletét, amelyben a többszörösen büntetett előéletű vádlottat nyereségvágyból, védekezésre korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletében és magánlaksértésben mondta ki bűnösnek.

A férfit mellékbüntetésként tíz év közügyektől eltiltásra ítélték és elrendelték egy korábbi hat hónapos felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is – írták.

A jogerős tényállás szerint a vádlott 2015 májusában éjszaka ittasan betört a vele szemben lakó egyedülálló idős nő házába. A szúnyoghálót kiszakítva bemászott a sértett nyári konyhájába, ahol különböző élelmiszereket pakolt össze, azonban a zajra az asszony felébredt és tetten érte a vádlottat. A férfi egy húsvágó bárddal többször fejen ütötte az idős nőt, a földre esett sértettet – tőle pénzt követelve – tovább ütötte, rúgta.  Az asszony életveszélyes koponyatörést és több más csonttöréses és zúzódásos sérülést, valamint jobb szemére maradandó látásromlást szenvedett – ismertették. A férfi háromezer forint készpénzt és élelmiszereket, köztük sört, bort, tojást és kávét vitt el az idős nőtől.