Idén is támogatja Zala megye a muravidéki magyarokat

A több mint húszéves együttműködés folytatásaként idén is támogatja anyagilag a Zala Megyei Önkormányzat a muravidéki magyarság kulturális életét – erről is döntött szerdai ülésén a megye közgyűlése. Manninger Jenő közgyűlési elnök hangsúlyozta: a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) és a megyei önkormányzat közötti több mint húszéves együttműködésnek köszönhetően eddig is jelentős mértékben segítették a Muravidéken élő magyarság nemzeti kultúrájának, hagyományainak megőrzését és kétnyelvű oktatási intézményeinek működését.

Muravidéki Nótázók

Muravidéki Nótázók

A zalai közgyűlés döntése szerint idén is egymillió forint támogatást biztosítanak az MMÖNK-nak a két megye közötti megállapodásban meghatározott programokra és célokra.

bencelajos

Bence Lajos

A támogatás lehetővé teszi a helyi műkedvelő csoportokat vezető zalai szakemberek tiszteletdíjának és útiköltség-térítésének kifizetését, például a már az egész Kárpát-medencében híres, többszörös kitüntetett Muravidéki Nótázókat a nagykanizsai Batthyány Gimnázium tanára, Cseke József irányítja. A zalai önkormányzat anyagi hozzájárulása révén nyílik lehetőség a Hevesi Sándor Színház lendvai vendégszereplésére, de támogatni tudják Bence Lajos muravidéki magyar író művének, illetve egy naptár-évkönyvnek a kiadását is.