Nemzetiségi célú támogatások – 2,75 millió kerül Kanizsára

A zalai pályázók összesen 3, 6 millió forintot nyertek részben működési költségeik, részben pedig az idei évre tervezett programjaik finanszírozására. A helyi kezdeményezésként indult, de mára országos jelleggel működő nagykanizsai székhelyű Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége 650 ezer forintot, az ugyancsak a roma felzárkóztatást segítő Zöld Élettér Egyesület 450 ezer forintot nyert működési támogatásként. A kanizsai támogatottak között van még a Kanizsa Csillagai Művészeti Egyesület, Az Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület és a Kanizsai Horvát Fiatalok Egyesülete. Működési támogatást kap még egy-egy murakeresztúri, letenyei és szepetneki nemzetiségi civil szervezet is.

A zalai támogatott nemzetiségi programok listáján 12 rendezvény szerepel, ezek közül 6 kötődik Kanizsához. A Kanizsa Csillagai Művészeti Egyesület ebben a kategóriában is nyert 200 ezer forintot hagyományőrző klub működtetésére. A zalai támogatott programok között található még murakeresztúri, molnári, szepetneki és zalaszentgróti esemény is.

Működésre és programok szervezésér egyébként országosan 110-110 millió forintot osztottak most szét, a támogatottak listáján 841 tétel szerepel.(fotón: Kanizsa Csillagai)