Indul a kanizsai színházi évad!

Igazi sztárparádé várja azokat, akik befizetnek az idei kanizsai színházi évad valamelyik bérletére. A már jól ismert és szeretett Orlai Produkció és Belvárosi Színház mellett idén is Kanizsára látogat a Nemzeti Színház de a szomszédvár Zalaegerszeg tavalyi tán legnépszerűbb előadása, a Svejk is eljön hozzánk.

Bérletárak mindhárom bérlettípusnál: I. hely: 15.900 Ft  II. hely: 15.500 Ft.

Kanizsa Kártyával: I. hely: 12.720 Ft  II. hely: 12.400 Ft

A régi bérletek megújítása: október 8-9-10.

Új bérletek vásárlása: október 13-14. naponta 9-13 és 14-18 óráig.

A bérletek két részletben is megvásárolhatók, a második részletet november 15-ig kell kiegyenlíteni.

 Hevesi-bérlet

a szív hídjaiRobert James Valler: A szív hídjai színmű (Orlai Produkciós Iroda)

Szereplők: Udvaros Dorottya, László Zsolt, Szamosi Zsófia, Chován Gábor

Rendező: Novák Eszter

Amerikai kisváros. Egy nő, aki Olaszországból Amerikába költözött, hogy régi terveit feladva, feleség és anya legyen egy farmon. Egy férfi, aki a National Geographic számára készít fényképeket a környék fedett hídjairól. Egy véletlen találkozás, amelyből megrendítő szerelem lesz. Sorsuk talán mindig egymás felé tartott – még ha nem is tudtak róla. Négy napjuk van rá, hogy gyökeresen megváltoztassák egymás életét. Lehetséges ez?

A Madison megye hídjai Robert James Waller nagy sikerű regényének filmváltozata Meryl Streep és Clint Eastwood főszereplésével meghódította az egész világot. Magyarországon először Udvaros Dorottya és László Zsolt kelti életre a felkavaró történetet.

Eszter-hagyateka-300x424Márai Sándor: Eszter hagyatéka érzéki megemlékezés egy részben (Spirit Színház)

Szereplők: Huszárik Kata, Zsurzs Kati, Király Attila, Sipos Vera, Dózsa Zoltán, Perjés János,

Vásári Mónika

Rendező: Lénárd Róbert

Márai Sándor egyik legnépszerűbb regénye az „Eszter hagyatéka”. Eszter, egy középkorú nő, akit „az élet oly csodásan megajándékozott és oly tökéletesen kirabolt”, elszegényedett kisnemesi miliőben éli életét Nunuval, a családi rokonnal, és a ház barátaival, Tiborral és Endrével. E csipkerózsika-álmot alvó, titkokat féltve őrző mindennapokba, egy távirat tör be. Lajos visszatér. Húsz év után visszatér. Lajos, Eszter nagy szerelme, a férfi aki kirabolta őt, a hazug, aki őt szerette és mégis nővérét, Vilmát vette el feleségül. Lajos bájától és romboló erejétől Eszter körül mindenki fél, hiszen mindenkinek van veszteni valója…. de vajon miképpen fogadja Eszter a visszatérést? Meg tudott-e bocsátani vagy sem, s egyáltalán mi áll a hazaérkezés mögött? „Látod, Eszter, a viszontlátás csaknem rejtélyesebben izgalmas, mint az első találkozás…”

 mezitlábaparkbanNeil Simon: Mezítláb a parkban komédia (Körúti Színház)

Szereplők: Pikali Gerda, Kautzky Armand , Koncz Gábor, Oroszi Tamás, Frajt Edit, Lipták Péter, Kozel Dániel

Rendező: Galambos Zoltán

Corie és Paul – friss házasok – egy hatodik emeleti, lift, fűtés és berendezés nélküli New York-i lakásba költöznek. Súlyosbítja a helyzetet Corie mamájának megjelenése, aki rémülten észleli a sivár körülményeket.

Távozása után viszont némileg enyhül a helyzet, amikor az ifjú pár megismerkedik Mr. Velascoval, a fölöttük lakó úriemberrel, aki rögtön számos jó tanáccsal látja el újdonsült szomszédait. Corie fejében megszületik a nagy ötlet: össze fogja boronálni magányos mamáját a vagány Velascoval. A világhírű film, mára országos hírűvé vált előadása, megállíthatatlanul robog túl a századik előadáson.

Hegedűs6-550x365 Joseph Stein – Jerry Bock – Sheldon Harnick HEGEDŰS A HÁZTETŐN (Pannon Várszínház)

Szereplők: Gazdag Tibor, Pap Lívia, Telegdi Kamilla / Gőbölös Krisztina, Porzsolt Éva / Kiss Barbara, Staub Viktória, Krámer Juli, Kurdi Panni, Egyed Brigitta, Molnár Ervin, Oravecz Edit, Kiss Dávid, Koscsisák András, Kovács Ágnes Magdolna, Kiss T. István

Közreműködik a Budapest Klezmer Band, Karmester: Váradi Katalin

Rendező: Vándorfi László

Chagall, a világhírű festőművész álmodta meg a szakállas hegedűs figuráját, aki egy kis falu házai fölé emelkedve muzsikálja el közössége álmait, szenvedéseit, megaláztatásait és teremt átjárást ég és föld között. A világhírű Brodway-musical nagy erővel szól a kisebbségi lét terheiről, a hagyományok erejéről, önironikus lírával fogalmazza meg az esendőségeket. Szerettetel szól az emberről, huncutul a „ha én gazdag lennék „állapotról, méltósággal a tejes kisemmizéséről, a hontalanságról.

szentivaneji-alom-474-279-52070 William Shakespeare: Szentivánéji álom (Nemzeti Színház)

Szereplők: Horváth Lajos Ottó, Nagy-Kálózy Eszter, Farkas Dénes, Tóth László, Fehér Tibor, Mátyássy Bence, Fátyol Kamilla m.v., Tompos Kátya, Reviczky Gábor, Kristán Attila, Szarvas József, Schnell Ádám, Varga József, Rácz József

Rendező: David Doiashvili

Tündérmese a szerelemről. A szerelem útjában álló akadályok legyőzéséről, a viszálykodó szerelmesek megbékéléséről, a szerelmet korlátozó tilalmak és a beteljesülésre fenekedő veszélyek elhárításáról. A nyári napforduló, Szent Iván éjjele az év legrövidebb éjszakája. A hiedelem szerint varázslatok, szerelmek ideje, amikor szinte bármi megtörténhet, a legtitkosabb kívánságok teljesülhetnek. Shakespeare műve az angol reneszánsz színmű-irodalom egyik legszebb darabja.

 Bródy-bérlet

 Romai_vakacio_-_Orlai_ProdukcioPaul Blake: Római vakáció színmű (Orlai Produkciós Iroda)

Szereplők: Balla Eszter, Fekete Ernő, Hernádi Judit, Cseh Judit, Szikszai Rémusz, Márton András, Nagy Dániel Viktor

Rendező: Pelsőczy Réka

Egy örök klasszikus: a romantikus Audrey Hepburn – Gregory Peck film színpadon, Cole Porter dalokkal. Egy kicsiny ország trónörököse, Anna hercegnő hivatalos látogatásra érkezik Rómába. Vele utazik az udvar néhány szigorú képviselője, minden percét protokoll események töltik ki. A lány fellázad, és egy váratlan pillanatban megszökik, hogy felfedezze az Örök Várost. Persze azonnal nyomába szegődik a bulvársajtó, hogy szaftos pletykákkal szolgáljon a közönségnek. élükön az elszánt Joe Bradley, aki minden áron nagy sztorit akar szállítani megrendelőinek – ha kell, magába is bolondítja a hercegnőt.

Felvétel indul… tessék!

 mesehabbalAlan Anckbourn: Mese habbal vígjáték (Körúti Színház)

Szereplők: Koltai Róbert, Vándor Éva, Király Adrián, Pikali Gerda

Rendező: Nagy Kati

Ginny, a nem túl erkölcsös fiatal lány szerelmét, Greget hátrahagyva vidékre utazik, hogy meglátogassa szeretőjét. Greg, mivel azt hiszi, hogy a lány a szüleihez ment, ugyancsak odautazik, hogy megkérje szerelme kezét. Csakhogy a kedves „papa” felesége is otthon van… Ebből a nem rossz alaphelyzetből indulunk, és nem kell csalódnunk. Félreértett beszélgetések, magyarázkodó férj, gyanakvó, de bölcs feleség…

 szerelmekazéjbőlVajda Anikó: Szerelmek az égből romantikus komédia (Spirit Színház)

Szereplők: Haumann Petra, Gilicze Márta, Szirtes Balázs, Perjés János, Csengeri Attila, Andrádi Zsanett, Kolti Helga, Xantus Barbara, Szőlőskei Tímea

Rendező: Király Attila

“Hiába menekülsz, úgyis utoléred…”

Amerikai bulvárkomédiákat idéző stílus, finom szálakkal szőtt, vidám történet az emberi lélekről és az egymásra találás lehetőségéről.

Egy harmincas pesti nő és egy amerikai forgatókönyvíró?… Képtelenségnek tűnik, hogy valaha is összejöjjenek. Mindketten élik többé-kevésbé elrontott életüket. Lelkük mélyén tudják, hogy változtatni kéne, de hogyan?… Ilyen nagy váltások csak hollywoodi filmekben vannak. Vagy mégse?…

Sziporkázóan szellemes új magyar darab, a Woody Allen-i és magyar hagyományokon alapuló humort ötvözi.

piszkosfred-siofok.inddRejtő Jenő: Piszkos Fred, a kapitány zenés játék (Budapesti Bulvárszínház)

Szereplők: Bezerédi Zoltán, Miller Zoltán/Gesztesi Máté, Balikó Tamás, György Rózsa Sándor/Gulyás Hermann Sándor, Vándor Éva, Balogh Anna/Tunyogi Bernadett, Fogarassy Bernadett/Pető Zsófia, Csengeri Attila, Gerner Csaba/Fogarassy András, Horváth Gyula/Boros Ádám, Bodor Géza, Fellegi Balázs/Harmath Imre

Rendező: Sas Tamás

Rejtő Jenő legsikeresebb regénye: Piszkos Fred, a kapitány, 1940-ben jelent meg. A címszereplő, valamint állandó ellenlábasának, Fülig Jimmynek és Saint Antonio főhercegnek a kalandjaira épül a cselekmény. A herceg és Fülig Jimmy személyazonosságot cserél, ezzel elindul a lavina. Piszkos Fred pedig, ahol tud, betart, gonosz, mindenkit becsap és csak a haszon érdekli. A szellemes történet sokak által ismert és népszerű, ahogy a többi Rejtő könyv..

svejk Jaroslav Hasek:ŠVEJK komédia (Hevesi Sándor Színház Zalaegerszeg)

Szereplők: Besenczi Árpád Jászai-díjas , Urházy Gábor László, Farkas Ignác Jászai-díjas, Mester Edit, Hertelendy Attila,  Kiss Ernő Jászai-díjas, Czegő Teréz, Misurák Tünde, Andics Tibor, Wellmann György Aase-díjas, Szakály Aurél, Lőrincz Nikol, Bellus Attila

Rendező: Halasi Imre Jászai-díjas, Érdemes Művész

Találkozunk háború után hatkor a Kehelyben – mondja Švejk, a derék katona. Ez van annyira képtelen ötlet, hogy érdemes komolyan venni. Ettől kezdve kutya kötelességünk mindent megtenni, hogy a terv sikerüljön. Mindent ennek érdekében kell végezni. Hiszen az adott szó kötelez. Ettől a kijelentéstől, felhívástól kezdve minden csak másodlagos. Ja, hogy közben háború van? Nem fontos, mert van terv. Terv a túlélésre. Terv az életre. Az élet eleve rendelt győzelmére. Mi kell a háború túléléséhez? Szerencse (nem kicsi) és humor (nem kevés). Mi kell az élet elviseléséhez? Szerencse (nem kicsi) és humor (nem kevés). Švejk ösztönösen tudja: a háború az élet része – az ostobábbik része –, és csak akkor élhetjük túl, ha nem vesszük komolyabban, mint az életet.

 Rátkai-bérlet

bagolyéscica Bill Manhoff: Bagoly és Cica színmű (Orlai Produkciós Iroda)

Szereplők: Jordán Adél, Szabó Kimmel Tamás

Rendező: Pelsőczy Réka

Felix ifjú író, aki a nagy áttörésre vár. Szakadatlanul dolgozik a nagy regényen, amely majd híressé teszi, ám a kiadók sorra visszautasítják őt. Doris, a magát modellnek valló fiatal nő a jég hátán is megél – illetve élne, ha hagynák. Ám az éjszaka közepén kiteszik a lakásából, ő pedig bekopog, hogy menedéket keressen Felixnél. Náluk ellentétesebb két embert nem hordott még a hátán a föld. Csupán egy percre van szükség, hogy egymás agyára menjenek. Ám mégis össze vannak kényszerülve egy pici garzonlakásba. Hát mindent megtesznek, hogy valahogy túléljék a helyzetet.

 ablondlanyMarcel Ashard: A bolond lány komédia (Körúti Színház)

Szereplők: Kautzky Armand / Pecsenyiczki Balázs, Koncz Gábor, Pikali Gerda, Lipták Péter, Udvarias Anna, Galambos Zoltán, Oroszi Tamás, Placskó Emese, Raczkó Tamás

Rendező: Galambos Zoltán

A darab, amit végig izgulunk és végig nevetünk! Vajon lesz-e akkor is nagy ívű pályája egy frissen Párizsba érkezett ifjú vizsgálóbírónak, ha kitart az igazság mellett? Domján Edit és Márkus László legendás kettősét két igazán méltó mai utód alakítja.

 csodálatosvagyjúliaSomerset Maugham: Csodálatos vagy, Júlia zenés színház két részben (Spirit Színház)

Szereplők:  Détár Enikő, Perjés János, Kroó Balázs, Nagy Enikő, Sztárek Andrea, Varga Ádám, Kiss Ramóna, Borsányi Dániel, Somlai Valéria

Rendező: Sztárek Andrea

A Színház című regény díszlete a színház, főszereplője egy korosodó, ámde nagyszerű színésznő, aki soha nem volt képes különbséget tenni a valódi és a játszott világ között.

A játék Julia mindene, de annyira, hogy képtelen abbahagyni – ő mindig játszik, mindig szerepet mond. Még akkor is, amikor – noha kiegyensúlyozott, boldog házasságban él – beleszeret egy nála sokkal fiatalabb férfiba. Még akkor is, amikor ifjú szerelme egy korban hozzá illő, feltörekvő naivát választ inkább. És még akkor is, amikor a hűtlen fiatalember épp Juliánál keres protekciót új szerelme pályájának megsegítésére. Mindez örökzöld slágerekkel elemelve a színház álomvilágába, amelybe mindannyian szerelmesek vagyunk kicsit.

 hároimtestor -szelle.davidAlexandre Dumas: A HÁROM TESTŐR kalandjáték zenével (Pannon Várszínház)

Szereplők: Szelle Dávid, Koscsisák András, Keresztesi László, Szente Árpád Csaba, Pap Lívia, Gazdag Tibor, Pánics Lilla, Staub Viktória

Rendező: Vándorfi László

Az ifjú d’Artagnan és a király testőreinek legjobbjai, Athos, Porthos, Aramis ugyan a középkor hősei, de férfiúi bátorságuk, csibészségük, barátságuk és hűségük örök példa minden korosztály számára. A kalandos játék során kirajzolódik főhőseink színes személyisége, betekinthetünk a királyi udvar cselszövéseibe, a hatalmi praktikákba, a szerelem titkaiba. Mindezt – hűen a közismert történethez – pergő ritmusban, a kor dalainak és fergeteges táncainak megjelenítésével, akrobatikus vívójelenetekkel.

 ahangFrank Sinatra- a Hang Egy életmű táncban és dalban – musical

(Az ExperiDance Produkció és a bekescsabai Jókai Színház koprodukcioja)

Szereplők: Vastag Tamás, Szomor György, Gubik Petra, Palla Szabina, Kara Tünde, Gulyás Attila, Katkó Ferenc, Vadász Gábor, Patonai Zsolt, Görög Zoltán, Lázár Anna Dóra

Rendező: Szomor György

“Sinatra túlélte Kennedyt, házasságait, válásait, még a halhatatlannak tűnő anyját is. Igen, Sinatra túlélte Dollyt, az apját, Elvist, a Beatlest, a beat korszakot és még ki tudja hány korszakot. Sinatra túlélt mindent, még önmagát is. Lehet, hogy egyszer úgy fognak rá emlékezni, mint a Nagy Túlélőre, a színészre, az életművészre, a maffiózóra. De azt hiszem, leginkább úgy fognak rá emlékezni, az énekes. Frank Sinatra, A HANG.” Szomor György rendező, Román Sándor koreográfus közös munkája meghozta az újabb sikert. Vastag Tamás főszereplésével energikus előadás született, mely nem nélkülözi a nosztalgiát, a humort és a hétköznapi emberi érzelmeket sem.