Irány az Európa Bajnokság – Kunics Réka és Morvai Noémi országos bajnokok lettek

Június 7-én, 6 egyesület 80 versenyzőjével Újszászon rendezték a lábtoll-labda 15. Páros Országos Bajnokságot, majd másnap az utolsó egyéni EB válogatót. Kunics Réka és Morvai Noémi országos bajnoki címmel szerezték meg az indulás jogát a lengyelországi Európa-bajnokságra.

Pontegyenlőség miatt sorsolás döntött a főtáblára kerülésért a kanizsai és a cserszegtomaji páros között. Kunics Réka és Morvai Noémi ugyan a nehezebb ágra került, de így sem tudta senki megállítani őket és országos bajnoki címükkel együtt az EB válogatottságot is megszerezték Mile Alexandra és Udvari Boglárka előtt. Így a női csapat mellett párosban is nagykanizsai játékosok kvalifikálták magukat az Európa-bajnokságra.

A férfiaknál bronzéremmel zárt a Huszár Emil, Takács Endre zemplénes kettős. Vegyes párosban szintén dobogós lett a kanizsai Lukács Benedek, Morvai Noémi összeállítású duó.

Másnap az EB válogató utolsó fordulóján egyéniben szintén kanizsai cserszegtomaji párharc döntött. A döntőben Kunics Réka lába vezető pozícióban görcsöt kapott és nem tudta folytatni a játékot, így Mile Alexandra nyerte a válogatót.

A férfi mezőnyben legjobb zalaiként Lukács Benedek a dobogó harmadik fokára jutott.

A 6. Lábtoll-labda Európa-bajnokságot július 10-13-án, a lengyelországi Pustkow-Osiedle ben rendezik, ahol mindhárom női számban zalai játékosok képviselik hazánkat. A női csapat  tagjai – Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma, női páros – Kunics Réka, Morvai Noémi, női egyéni – Mile Alexandra, míg a vegyes páros később kerül eldöntésre.

A lábtollasok számára véget ért a tavaszi-nyári EB rangsoroló kupasorozat, a legközelebbi verseny június 28-29-án Mohácson a Szenior OB lesz, majd rá két hétre kezdődik az Európa-bajnokság.