Ismét bizonyította létjogosultságát a pacsai katasztrófavédelmi őrs

beleSzombaton a kora esti órákban egy családi ház tetőtéri szobájában keletkezett tűz Pacsán. Köszönhetően a 2014 júliusában a településen rendszerbe állított katasztrófavédelmi őrsnek, a helyi tűzoltók négy perc alatt a tűzesetnél voltak és rövid idő alatt, a tűz kezdeti szakaszában meg tudták fékezni a lángokat.

A katasztrófavédelem által indított őrsprogram célja pont az ilyen esetek gyors felszámolása. A rendszer működésének hatékonyságát mutatja, hogy tavaly nyár előtt Pacsa és környékére egy tűzeset során először a keszthelyi hivatásos tűzoltók érkeztek ki mintegy huszonöt perc alatt. Az őrs létrejöttével pont azt a –tűz terjedése szempontjából- legfontosabb perceket sikerült lecsökkenteni, amelyek a tűz oltásánál elengedhetetlen előnyt nyújtanak a beavatkozó egységeknek.

A mostani tűzeset során már elképzelhető, hogy teljes terjedelmében égett volna a családi ház, ha a katasztrófavédelmi őrs tűzoltói nem tudnak ilyen gyorsan beavatkozni. Így, azonban a lakóépület továbbra is lakható maradt, jelentős anyagi kártól megmentve az ott élő embereket.