Kedden is füstölt, égett a fél megye

Zalaszentgróton, a település külterületén megközelítőleg kettőszáz négyzetméteren száraz aljnövényzet égett, pincéket és a közeli erdőt veszélyeztetve. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók egy vízsugár, valamint kéziszerszámok segítségével megfékezték a lángokat, megakadályozva a tűz továbbterjedését.

Délben Muraszemenyén, a kavicsbányánál hat – hét hektáron elszórtan nádas égett és hétvégi házakat veszélyeztetett. A Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság kettő gépjárműfecskendővel, a lenti hivatásos tűzoltók egy gépjárműfecskendővel vettek részt az oltásban, munkájukat a letenyei önkéntes tűzoltók is segítették. Több vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Anyagi kár nem keletkezett.

Délután Bagodon, a kerékpárút melletti kis területen nádas, száraz aljnövényzet égett. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. Anyagi kár nem keletkezett.

Este Murakeresztúron, a kavicsbánya melletti nádasban csaptak fel a lángok. A helyszínre a nagykanizsai hivatásos tűzoltók és a murakeresztúri önkéntes tűzoltók vonultak. Kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés, anyagi kár nem keletkezett.

Babosdöbrétére 21 óra előtt riasztották a tűzoltókat, a település külterületén száraz aljnövényzet, nádas égett. A zalaegerszegi tűzoltók kéziszerszámok segítségével fékezték meg a tüzet. Anyagi kár, személyi sérülés itt sem történt.